jueves, 23 de abril de 2009

Sant Jordi

"De la sang que en brollà, en sorgí ràpidament un roser, amb les roses més vermelles que la princesa hagués vist mai, roser del que el jove cavaller en tallà una rosa i li oferí a la princesa"
Llegenda de Sant Jordi

Curiós país aquest de Catalunya. La nostra diada nacional celebra la resistència d'un poble que va perdre la seva identitat durant segles degut a l'enèsima equivocació en les seves negociacions. En canvi, el dia més maco de l'any, el que es desmarca de festes comercials i representa una explosió de color és laborable.

Potser aquesta és la gràcia... que tot i ser laborable, el dia sigui un degoteig continu de compres de llibres, roses i detalls. Un dia que no és exclusiu a les parelles sinó se celebra l'amor de tots els cavallers vers les princeses (parafrasejant la llegenda). És a dir, l'amor entre persones, el detall senzill, el petó i l'abraçada.

Fa sol i calor. Cal sortir a les places i els carrers per a respirar l'ambient d'alegria que s'hi respira. Tot és ple de colors i aromes. Ve de gust escoltar com cadascú viu aquest dia.

I com a complement trobem el dia del llibre! Espectacular poder regalar o rebre una història real o inventada. Un relat que ens porti allà on mai hem anat però desitgem arribar. Fantasia i somnis de la mà per a crear nous anhels...

Bona diada de Sant Jordi!

No hay comentarios:

Publicar un comentario