domingo, 26 de abril de 2020

2020-1

Primer del 2020!

- Ética de los Servicios Sociales de Begoña Román (167 pàgs) => comprat per Amazon
Específic pel postgrau d'Ètica en Serveis Socials. Molt ben escrit i mesurat, com les seves conferències.

- Cuchillo de Jo Nesbo (554 pàgs) => regal de reis
Malgrat un cert esgotament de la saga, Harry és Harry i sempre fa gaudir en els casos més recargolats i que el fan enfonsar-se en els seus fangars diversos (i resolent casos).

- Con fina desobediencia de Fermín de la Calle (311 pàgs) => prestat
Sobre el rugby. Molta passió i històries de la història des dels seus inicis. Un major coneixement significa un major gaudi però si només se sent atracció per l'esport també és una gran opció.

- La passió de Jeannette Winterson (204 pàgs) => comprat a Laie CCCB
Una història rocambolesca que va donant voltes a la història entorn Napoleó, la seva dona, les seves decisions i la seva vida tribulada.

- La guerra no té cara de dona de Svetlana Aleksiévitx (412 pàgs) => Biblioteca Francesca Bonnemaison
Si t'agrada el seu estil (tot a base de centenars d'entrevistes) és una gran opció per conéixer la història de les dones a la segona guerra mundial en el front rus. Les expliquen elles de primera mà i com feien absolutament de tot. Es calcula que un mil·lió de dones va lluitar a la segona guerra mundial enfront els nazis des de la URSS.

- Persèpolis de Marjane Satrapi (368 pàgs) => Biblioteca Sagrada Familia
Novel·la gràfica autobiogràfica d'una nena que neix i creix a Iran (i emigra a altres llocs). Explica com evoluciona la seva societat de manera personal i amb ulls de nena, adolescent i jove. Obra de referència de la que va fer una peli també.

- Un amor que destruye ciudades d'Eileen Chang (90 pàgs) => Biblioteca Sagrada Familia
Una de les poques obres traduïdes del xinès. A més, està escrita per una dona als anys 40 del s. XX que ho fa encara més un rara avis. És una obra senzilla, sincera i sensible.

Properament 3-4 ressenyes més.

Seguim!

No hay comentarios:

Publicar un comentario