lunes, 13 de enero de 2020

2019-4

Seguim!

- Com combatre el feixisme i vèncer de Clara Zetkin (137 pàgs) => comprat a La Ciutat Invisible
Llibre històric amb molta vigència en l'actualitat. Posa exemples molt clars de la situació a la Itàlia pre-feixista.

- L'infiltrat de Lluís Calvo (237 pàgs) => Comprat a la llibreria Tòmiris
Actituds, accions i visions molt senzilles i directes. Es tracta d'un assaig molt aclaridor i ben escrit. Destaco especialment el llenguatge ric emprat.

- ¿Por qué ser feliz cuando puedes ser normal? de Jeanette Winterson (245 pàgs)=> comprat a Laie CCCB
Autobiografia escrita amb molt de gust però amb un trasfons molt dur d'infància de rebuigs i formació de la personalitat.

- Caminant amb els camarades d'Arundhati Roy (105 pàgs) => comprat a La Ciutat Invisible
Testimoni en primera persona d'un conflicte que no ens arriba. Lliçons sobre vida comunitària, renúncia als privilegis i lluita sense límits contra el capital que tot ho devora. També de la celebració de la vida en els llocs més remots de la Índia.

- Contra el Odio de Carolin Emcke (220 pàgs) => comprat a Laie CCCB
Assaig que vaig adquirir després d'una conferència que em va inspirar molt. L'autora va desgranant les claus de l'odi que està tan present en l'actualitat. Ho fa des de vessants d'allò més diverses i variades tant actuals com de la història recent.

I amb això es tanca una llista del 2019 més curta d'allò habitual en mi. Són temps convulsos, l'estiu va ser poc prolífic i també he llegit moltes pàgines pels diversos estudis que he realitzat. De moment hi ha uns 8 llibres a una lleixa pendent de ser gaudits: fantasia (the witcher), novel·la policíaca (Harry Hole), assaig d'ètica i serveis socials, més de desobediència i contra el feixisme i un llibre de Winterson. Seguim i bon 2020!.

Raül

No hay comentarios:

Publicar un comentario