jueves, 29 de abril de 2010

5 +

"Mentre els humans pensen, Déu riu"
Proverbi jueu

Han estat uns dies prolífics de lectura... Sant Jordi, el temps i les ganes és el que tenen!

- Hand to mouth i Squeeze Play by Paul Auster: obra autobiogràfica de Paul Auster. Queda cool dir-ho però realment és un autor que m'agrada com explica les coses. Aquesta obra és interessant, una vida més de voltar perseguint somnis allà on sembla que sorgeixen. Inclou el primer llibre que va escriure (interessant novel·la policiaca amb un desenllaç sorprenent i una trama prou ben quadrada d'un detectiu ultradur tipus Bogart), un joc de cartes sobre baseball que es va inventar i una obra de teatre que va escriure. Recomanable!

- El cor de les tenebres de Josep Conrad: obra de principis del s. XX que explica la història d'un anglès que s'introdueix a les terres del Congo on l'esclavitud de la població és quelcom explicable i lògic ja que són més primitius i bàsics... aquest home ha de trobar un tal sr. Kurtz, un mite en aquelles terres, dedicat a la recol·lecció compulsiva de vori... un viatge amb vaixell de vapor pel riu amb ombres, aborígens i tenebres dins i fora de la persona. És una forma de criticar i entendre què i com va ser el colonialisme de l'Àfrica. Recomanable!

- La mecánica del corazón de Mathias Malzieu: amb una premissa romàntica i encisadora arrenca aquest llibre suposadament inspirat en obres com Coraline, Pesadilla antes de Navidad o de l'univers Burton. Arrenca fort, enamorant a cada paraula però es queda sense força a meitat de l'obra i, per mi, acaba arrossegant-se una mica. No obstant, doneu-li una oportunitat perquè és de lectura ràpida i lleugera.

- Descalç sobre la terra vermella de Francesc Escribano: dintre de la meva obsessió d'anar descobrint personatges interessants i importants pels seus fets (no només paraules) vaig decidir llegir quelcom de "dom Pedro" Casaldàliga, bisbe revolucionari i un dels més forts defensors de la Teologia de l'Alliberament. Explica històries de la seva vida al Mato Grosso, de les accions i imposicions dels latifundistes sobre els indígenes i també s'intueixen moments d'interculturalitat, acceptació de realitats diferents i un munt de paraules i lliçons d'un savi com Casaldàliga. Recomanable!

Petons i abraçades

Raül

No hay comentarios:

Publicar un comentario