jueves, 22 de marzo de 2018

2018-1

Meses a de la darrera entrada però intentaré reprendre aquesta mania de publicar què llegeixo, on ho compro i què em sembla. Segur que en aquest inpass de 7 mesos algun llibre em deixo. No obstant, qué más da :o. Aquí van, almenys, uns quants i no per ordre de lectura:

- Crims duplicats de Michael Hjorth (656 pàgs) => e-biblio
Segona part de les aventures de'n Bergman i la policia. El personatge es desenvolupa un xic més i apareix l'assassí que el va fer famós (al primer llibre només s'apuntava). És un llibre entretingut i que passa ràpid. No és tan brillant com el primer però recomanable.

- Hijos del Nilo de Xavier Aldekoa (312 pàgs) => e-biblio
Después de Océano África llega un nuevo libro con el estilo de Javi. Muy interesante y divertido, como el primero, como sus crónicas. En este caso el tono es un poco más pesimista (dentro de que él siempre busca las oportunidades, no centrarse en las debilidades) pero nos descubre más historias de África que nos hacen crecer.

- Oriente medio. Oriente Próximo de Mikel Ayestarán (304 pàgs) => e-biblio
Otro miembro reconocido del equipo de 5W. Cómo aprender de algo tan cercano y tan lejano a la vez. Nos llegan muchas noticias pero conocemos poco. Es una gran aproximación y muy recomendable para conocer alguien que lleva años en la zona.

- La Semilla del Odio de Mónica G. Prieto i Javier Espinosa (544 pàgs) => e-biblio
Después de "Siria, el país de las almas rotas" tenía muchas ganas de este libro. Es similar en cuanto a densidad e interés. No obstante lo cogí después de los dos anteriores y me costó un poco. La verdad es que debería haber introducido algo más ligero porque cuando leo mucho ensayo seguido se me hace pesado.

- La llibreria de Penelope Fitzgerald (183 pàgs) => comprat a La Caixa d'Eines
Un llibre que molta gent destacava perquè es considera un clàssic de la literatura anglesa del s. XX. Quan es llegeix no sembla gran cosa. Quan es deixa reposar es descobreixen moltes coses sobre els projectes, les enveges, els somnis estroncats o les vides predefinides.

- Teoria King Kong de Virginie Despentes (176 pàgs) => comprat a La Caixa d'Eines
Un cop de puny a la panxa brutal. Parla amb franquesa de drogues, prostitució, pornografia, transgressió i empoderament femení. Un canvi de visió que serveix i permet descobrir que hi ha molt més masclisme latent, proteccionisme, paternalisme, etc. Molt recomanable per posar-se davant del mirall i descobrir que ho fas pitjor del que et penses.

- Nova il·lustració radical de Marina Garcés (80 pàgs) => comprat a La Ciutat Invisible
Uau. D'aquells llibres que destaques moltes parts. Sobre els límits que ens autoimposem per no canviar l'status quo. Per què acceptem el que tenim i els canvis de paradigma (cap a pitjor) que estem vivint. Una càpsula de pensament per a revisitar.

- La libertad es una batalla constante de Angela Davis (152 pàgs) => comprat a La Carbonera
Recull d'entrevistes a Angela Davis. Això fa que sigui molt més digerible que obres directament escrites per ella mateixa. Em va recordar moltes part del documental 13th quant a presons, marginalitat i minories. Imprescindible

- Eduquem persones d'Esteve Pujol (120 pàgs) => regal editorial
Centrat en l'acompanyament, la presència, l'escolta. No sempre és possible i factible en el currículum d'Ensenyament actual. Molt interessant i escrit per algú amb molta experiència.

- La España vacía de Sergio del Molino (292 pàgs) => prestat (i tornat!)
Múltiples referencias al modelo de desarrollo de España y cómo se ha tratado el entorno rural en diversas épocas. Eso hace que haya grandes zonas de España vacías y olvidadas. A su vez la concentración urbana aumenta. Del Molino da claves contínuas disfrazado con algunas neuras personales y conocimientos cinematográficos.

- Homo Deus de Yuval Harari (490 pàgs) => prestat (i tornat!)
No tan notable con el primero. Harari se mueve muy bien en el campo de la historia pero entra en contradicciones cuando habla de cosas inesperadas en la historia pero intenta prever lo que vendrá. No obstante, es muy interesante leer lo que él considera y las claves del pasado que presenta.

- La ciudad de Cristal: novela gráfica de Paul Auster i Art Spiegelman (160 pàgs) => Regal Tr3sc
Raruna pero de lectura rápida. No sé si llegué a entenderla totalmente. Quizá el libro original es muy bueno pero la novela gráfica es un poco fumada.

- L'emperador de Jordi Coca (340 pàgs) => Regal Tr3sc
Incomprensible y pesado...

- Némesis de Jo Nesbo (528 pàgs) => e-biblio
Harry Hole es muy bueno. Me encanta lo que Nesbo explica de él y de sus decisiones. Seguiré con la Saga de Hole, sin duda. Por cierto, hicieron una peli horrible del libro "El muñeco de nieve"

Ara amb el nou de Josep M. Esquirol i pendents 5-6... fins i tot un parell de poemes.

Seguim!

No hay comentarios:

Publicar un comentario