martes, 27 de marzo de 2012

Vaga general

I tornem a ser aquí decidint que el millor per fer avançar el país és parar-lo. No és una metàfora ni res. He donat moltes voltes al tema i no tinc una idea clara del tema. La vaga general és contra la Reforma Laboral (ho dic per centrar-nos perquè sortiran 100 idees). Vagi per endavant que he vist vídeos, he llegit blogs... he intentat formar-me una opinió però segueixo pensant que som titelles en tot moment.

1. El PP va guanyar les eleccions amb majoria absoluta fa pocs mesos. La gent els va votar per donar un cop de timó i canviar moltes coses. Tenint en compte les característiques del partit... 1+1=2 i amb això la llengua, el centralisme, la immigració...
2. Considerem tots els empresaris persones ultradolentes que el que faran és fer fora la gent perquè sí.
3. Considerem tots els treballadors gent superdedicada que fa tot el possible per ser productius i eficients
4. Si 2 i 3 no aplica tenim un problema. Gent que intenta tirar endavant un negoci sense cap ajuda i es troba amb treballadors enquistats que clamen per drets i foten el mínim possible.
5. Sempre ens emmirallem en USA, Suècia i bla bla bla... com són les condicions allà? Flipen quan els expliquem què passa aquí. I no ho canvio! Però deixem de fer comparacions parcials.
6. No recordo ningú al carrer quan el crèdit era barat, quan hi havia subvencions arreu, quan es construïa com bojos...
7. Parlem de lluita, de drets aconseguits al carrer... cap de nosaltres ha vist això i crec que hem de trobar noves maneres de fer.
8. No tothom pot fer vaga

Dit tot això sóc partidari de la reflexió i l'aportació d'alternatives. No trobo ni una ni l'altra en cap moment i és el que em sap pitjor. El PP amaga les raons últimes, quan pujar impostos i què diu Europa. Estic fart de missatges tendenciosos i interessats. Estic fart de corrupteles on participen gent d'esquerres, de dretes, individuals, empresaris, polítics i agricultors. No seguim sent nosaltres el problema? Potser caldria mirar tot amb perspectiva històrica, ser conscients què ha succeït durant la transició i com hem arribat fins avui. A partir d'aquí refundar-nos perquè això no funciona ni funcionarà amb pedassos. Hi ha molta inutilitat en llocs de decisió, de pressió i de segrest i així sempre seguirem sent el mateix.

Necessito llum al respecte... perquè vaga sí o vaga no?

Gràcies!

Raül

No hay comentarios:

Publicar un comentario