jueves, 2 de febrero de 2012

Amunt!

"Hazlo o no lo hagas pero no lo intentes"
Mestre Yoda

La situación actual da bastante pena... desempleo de récord, chorizos libres, políticos inútiles, bajadas de pantalones ante americanos millonetis, cuentas vacías... pero lo peor de todo es el pesimismo que envuelve actualmente nuestra vida. Si hasta hemos perdido la fe en Pep!

Penso que hem de canviar la nostra actitud i canviar la situació a base d'optimisme i d'algunes accions concretes. En les nostres mans també està canviar la situació. En una de les xerrades a la que vaig assistir a USA, el fundador de Groupon va dir que ens oblidèssim que el govern ens ajudés. És molt dificil que ho facin. Per què? Perque cap govern comença de zero, perquè tothom té deutes, perquè hi ha molta inutilitat (per quan un examen d'oposicions per poder ser membre del govern?), perquè no ha de ser fàcil i les connexions deuen ser infinites.

Jo proposo algunes mesures per augmentar l'optimisme i canviar la situació:

1. Físiques: fes esport, menja bé, estira, fes ioga, cuida't! Imprescindible estar bé físicament per sentir-se bé.
2. Mentals: relaxa't (com millor sàpigues), dedica 5 minuts al dia a desconnectar del món (fora Internet, TV, llibres, ràdio), oxigena't, cuina
3. Informatives: llegeix/mira noticies de tot arreu, de tots signes i colors. Per tenir opinió pròpia i sentit crític cal fer-se càrrec de totes les visions.
4. "Desinforma't": surt del bucle, visita museus, llegeix quelcom diferent (blogs, canalsolidari.org, lemondediplomatique, CiJ....)
5. Formatives: aprèn d'allò que més t'interessi o que et cridi l'atenció
6. Econòmiques: inverteix part del que no gastis (en fons ètics, en ONGs, en cooperatives, en crowdsourcing...), participa d'assemblees d'ONGs, digues la teva
7. Espirituals: mira't endins, coneix-te, evoluciona, dedica't temps!
8. Actitudinals: somriu més, queixa't menys, espera el veí per pujar amb l'ascensor, saluda...
9. Descobreix algun personatge històric revolucionari: Jesús, Sòcrates, Martin Luther King, Mahoma, Pitàgores, Tesla, Buda, Gandhi, Jobs, Ritchie, Confuci.... qui sigui! (segueixo recomanant l'En Guàrdia de Cat Ràdio)
10. Sigues creatiu!!


29 WAYS TO STAY CREATIVE from TO-FU on Vimeo.

Què més podem fer?

Entre tots podem sortir d'aquest forat que no és tan fons com ens fan pensar!

Raül

1 comentario: