miércoles, 15 de diciembre de 2010

Sobre patrocinis...

És curiós com els culés ens canibalitzem. Hem estat els primers que hem criticat portar publicitat a la samarreta perquè la taca. Fa anys que portem Meyba, Kappa, Nike, LFP, TV3, UEFA, FIFA o la mare del topo i això no significava tacar res. Acceptem portar UNICEF perquè és cool, demostra que som més que un club i tal. No valia amb pagar els 1.5 mil·lions d'Euros sense dir que ho fèiem? Se sap l'impacte que té sobre la marca Barça i el seu seguiment? I sobre UNICEF? Penso que tendint a zero ja que depèn de la ONU i no crec que tingui un creixement espectacular perquè el Barça porti UNICEF a la samarreta.

Per cert, la resta de seccions porten patrocinador des de fa molt de temps. Quan parlem de tacar la samarreta només és la del futbol doncs? I tacar l'estadi? Les rodes de premsa amb ampolles de tot tipus i enganxines arreu?

Ara anem a per Qatar Foundation. 100% en desacord amb el que hi ha darrere d'aquesta gent segons explica Pau a el Mundo i el blog. Aquí hi ha moltes consideracions a fer... la primera és que el Barça arrossega un deute de 400 mil·lions d'€ (vol dir que deu aquests diners, no que el balanç sigui negatiu). Sense haver vist números és un deute prou gros i que probablement s'engreixaria si portem aquells jugadors que volem per 70 M€ amb 5 o 6 de sou per any (nets). Els 30 kilos per any ajudaran a millorar els ingressos operatius i per tant anar pagant els prèstecs i interessos amb menys angoixa. Perquè ara ens vanagloriem de jugadors com Xavi (ultracriticat fa uns anys), Messi (segons vaig sentir si no arriba a jugar tan bé contra la Juve al Gamper al dia següent anava a entrenar a Sarrià) o Iniesta que no han costat un duro i que és tremendament complicat que surtin tots de casa amb el baix cost que això implica.

Ara volem portar Cesc i estem orgullosos que sigui català i tal però aquest paio va marxar del Barça per pa$ta i només tornarà pel mateix (que no os embauquen!).

Total que necessitem ingressos extra que no sortiran de la venda d'entrades ni de les samarretes (encara no es pot vendre a Mart o la Lluna i el mercat està prou saturadet) sinó d'amistosos freaks, pretemporades a la Xina i acords de patrocini sucosos. Recordem que abans d'Unicef vam estar a punt de portar Beijing (una superdemocràcia reconeguda i de la qual sí que acceptem els diners per pagar el deute espanyol) i Bwin (que no va voler pagar el que es demanava).

Per tant què fem? La FIFA ha donat un mundial a Qatar per les mateixes raons que el Barça ha acceptat el patrocini. Deixarem de veure l'esdeveniment o de comprar benzina o gas que vingui d'allà?

Per cert, veurem si es pot portar UNICEF i Qatar Foundation a la samarreta a la vegada perquè la UEFA o la FIFA només permeten un patrocinador a la vegada... quina falsedat. Torno a dir que el Barça porta Nike a més d'UNICEF ara... ah clar! és diferent... I els jugadors també porten més patrocinadors implícitament o a les botes...

Com ho solucionem doncs? Decreixement... no ingressar més sinó gastar menys, però clar llavors no veurem el Barça a la Champions ni els seus ni-ni jugadors recollint pilotes d'or. Es que lo queremos todo!

Tot un atzucac...

Raül

No hay comentarios:

Publicar un comentario