miércoles, 4 de julio de 2018

2018-3

Que el ritme no pari!

- Grecia en el Aire de Pedro Olalla (192 pàgs) => comprat a Laie CCCB
L'hagués gaudit més si conegués Atenas. Fa unes relacions ben xules lligades amb el que és i era Atenes en l'època clàssica més daurada. Hi ha alguns trossos incomprensibles perquè ell té un coneixement molt profund de la Grècia clàssica i aprofundeix molt en què era en origen la democràcia. El vaig descobrir a una conferència deliciosa al CCCB.

- De Senectute Politica de Pedro Olalla (96 pàgs) => comprat a Laie  CCCB
Sobre com, en l'actualitat, es descarta cap paper essencial per la gent gran. Això tenint en compte que l'esperança de vida s'allarga i l'experiència hauria de sumar sempre. Molt ben trenat com si escrivís a Ciceró.

- Héroes de Ricardo Cavolo (260 pàgs) => deixat pel Pau
S'ajunten freaks i surt un llibre freak. És una barreja de mitologia clàssica, superherois i jugadors de futbol. Es tracta de veure les característiques creuades de cada part. Alguns estan molt ben trobats i són prou obvis, altres semblen més agafats amb pinces. Segurament perquè hi ha jugadors/entrenadors que no tinc tan presents (p.ex.: Gerrard - Capitan Amèrica).

- Ciutat Princesa de Marina Garcés (256 pàgs) => comprat a La Caixa d'Eines (regal st Jordi!)
Imprescindible, sincer recorregut per la vida revolucionària que ha fet a la ciutat i les seves sensacions sobre com es construeix el "nosaltres". Molt i molt recomanable.

- I parlarem de Vida d'Anna Gabriel (162 pàgs) => comprat a La Ciutat Invisible
En època d'exilis Tigre de Paper ofereix un recull de discursos que considera cabdals: feminisme, revolució, independentisme, compromís, lluites compartides. La paraula oral transcrita perd un xic però és emocionant i se n'aprén molt.

Seguim i seguirem amb un parell més de la Ciutat invisible i altres de detectius.

Raül


No hay comentarios:

Publicar un comentario