martes, 10 de mayo de 2016

2016-5

Seguim amb més llibres llegits: 1 dels que vaig dir i 2 que van caure per St Jordi:


- Nos vemos allá arriba de Pierre Lemaitre (448 págs) => e-biblio
Libro que describiría como extraño. Con tono medio jocoso describe la tristeza y pobreza que deja la Gran Guerra (Primera Guerra Mundial) en la población francesa. Se habla de los que lucharon y volvieron, los que lucharon y no volvieron y de los que no lucharon. La descripción de la situación está muy cuidada y la historia avanza de la mano de dos combatientes con sus propios sueños y objetivos. A medida que pasan las páginas se van añadiendo personajes más o menos pícaros con sus propias historias. Es un libro que está bien pero no llega al máximo del que aquí escribe #pse.


- Vents més salvatges de Bel Olid (144 pàgs) => comprat
Llibre que na Bel Olid va tenir a bé dedicar-me durant la diada de st Jordi. Torna a ser un recull de contes protagonitzat per dones però que m'ha interessat molt més que l'altre que vaig llegir. Hi ha històries d'immigrants, de refugiats, de dones orgulloses, de somnis acomplerts o no... moltes i molt diverses donen per molt. Està, una vegada més, molt ben escrit. Com els bons contes, molt d'ells s'han de rellegir per trobar nous matisos. #libraken


- Vae Victus d'Albert Sánchez Piñol (528 pàgs) => comprat
Continuació de les aventures de l'enginyer constructor Martí Zuviría. Tot arrenca l'endemà de la caiguda de Barcelona a la guerra de Successió. En Martí recorre mig món en aquesta segona etapa. Són diverses històries que se succeeixen i on apareixen alguns dels personatges del primer llibre: Villarroel, Verboom, Berwick...M'han interessat les històries amb aquests dos últims. Tot molt ben descrit, una mica de metaescriptura i molta història continguda en un relat àgil i senzill. L'he devorat i m'ha encantat #libraken.


Propers llibres: El regreso del Catón de Matilde Asensi, Barcelona d'Enric Calpena i El Murciélago de Jo Nesbo

No hay comentarios:

Publicar un comentario